Hae
Outi Karita

Aronian makua ja reseptejä

Kaupallinen yhteistyö Nu3 lisäravinteet

Aroniamehu on hieman kitkerän makuista sellaisenaan, kitkerän ja happaman, mutta kuka käskee juoda sitä sellaisenaan? Itse kun sain Nu3:lta aroniamehua niin aloin heti miettimään, että mitäs siitä tekisin. Ensiksi syntyi hyytelöä, sitten lämmintä juotavaa ja onhan sitä lorahtanut myös smoothien joukkoon!

dav

Aroniahyytelö

Chiasiemenistä tehtyä aroniahyytelö on maustanut mun puuroja sekä banaanilettuja, namnam! Hyytelöhän valmistuu nopeasti shiasiementen hyytyessä aroniamehun sekaan. Mikäli makeutusta kaipaa niin sokerille vaihtoehtona vaikkapa hunaja taikka steviajauhe. Itse en kaivannut makeutusta, mutta voisi tuohon ripaus vaniljaa sopia 🙂

dav

Banskulettua aroniahyytelöllä sekä banaanibonnella

Aroniaglögi

Kattilaan desin verran aroniamehua, 1,5 dl vettä, 1 rkl hunajaa sekä 1/2 tl kanelia. Aivan ihana lämmike!

dav

Mansikka-aroniasmoothie

1/2 dl aroniamehua, 2 dl kauramaitoa, 1 banaani, 100 g  pakastemansikoita, 3 rkl riisiproteiinia.

dav

Aroniahan on terveysmarja, jota harvoin kuulee käytettävän. Itse ihastuin näihin omiin resepteihini kyllä, joten voin suositella! Musta-aroniassa, josta mehu on tehty on C- ja E- vitamiinia, karoteenia, B-ryhmän vitamiinejä, mineraali- ja hivenaineita, ja reippaasti flavonoideja. Flavonoidit vahvistavat verisuonia, sydäntä, ja lisäävät myös hämäränäköä.

Nu3 – Aroniamehu

Löytyykö muita aroniaa kokeilleita?

0 kommenttia

 1. iive kirjoitti:

  Mä pistän pakkaseen aroniaa aina jonkin verran. Pakastaessa maku muuten muuttuu vähemmän happamaksi. Yleensä teen siitä sosetta josta siivilöin kuoret ja siemenet pois ja yhdistän sen omena tai kesäkurpitsaraasteeseen. Tätä sössöä kypsennän niin, että raastekin pehmenee ja siitä syntyy hilloketta. Omenan kanssa ei mitään makeutuksia edes tarvita. Hyvää puuron kanssa ja smoothiessakin ja jogurteissa ja milloin missäkin. Maun omintakeisuus on kuitenkin sellainen etten tuota kuitenkaan joka päivä söisi 😀 ja sitten joka kerta kun sitä syö niin taivastelee, että onpas tää kuitenkin hyvää 😀 Tuo vanukasjuttu chiasta oliskin hyvä kokeilla.

  • Outi Karita kirjoitti:

   Sulta löytyikin varmasti hyvä vinkki! Omppua en voi tosin itse käyttää…
   Kandee kokeilla tuota hyytelöä ja mä tykkäsin kovasti tuosta kuumasta juomasta myös 🙂
   Kiva kun jätit iive kommenttia <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.