Hae
Outi Karita

Talvifiilistelyä

Ota mustakin nyt sitten selvää.
Olen kesäihminen.
Talvea en kaipaa, enkä odota.
Kuitenkin fiilistelen myös talvea!

dav

Niin, mä tykkään kaikista vuodenajoisa, kaikissa niissä on jotain kivaa. Eniten silti oon kesäihminen! Monet sanoo, että neljä vuodenaikaa on rikkaus ja kyllä nitä kaipaisi jos ei olisikaan, mutta en usko tuon kaipuun pätevän kaikkiin. Mulle kelpais sellainen Etelä-Eurooppalainen ilmasto varsin hyvin, vaikka semmonen kuin Espanjasssa 😀 Kuitenkin kun tykään kaikissa vuodenajoista jostain, niin mun unelmissa neljä vuodenaikaa vois mennä niin, että kesä ja siis kunnon kesä kestäis about 6kk, sit tulis parin kuukauden ihana ruskainen ja värikäs syksy, pari kuukautta lumista talvea pienellä pakkasella ja pari kuukautta kevättä ja uuden kasvua. Kuulostais aika hyvältä musta, entäs susta? 😀

Kyllä mä huoman loppusyksystä varsinkin unen tarpeen lisääntyvän ja energian hieman vähentyvänkin, lepoa tarvii vain enemmän. Kevättalvella sitten taas unentarve vähenee ja energiat selkeesti lisääntyy. Nyt on jo niin ihana kun valoinen aika on lisääntynyt! Ihohan mulla ei tykkää laisinkaan vuodenaikojen vaihtelusta, iho tykkä kaikista eniten kesästä! Kevät ja syksy on mulle pahinta allergia-aikaa, joten kaiken kaikkiaan kesä on parhainta aikaa mulle noin niinkuin terveydellisestikin ajatellen 😉

Tietty näillä vuodenajoilla ja keleillä mennään mitä saadaan ja otetaan niistä ne parhaat palat irti, eks vaan?

Mistä mä sitten tykkään talvessa?

Lumesta! Luminen maisema on todella kaunista ja jos siihen saa auringonpaisteen kaupanpäälisiks niin täydellistä!

Talviurheilu! Kyllä mä tykkään luistelusta ja hiihdosta! Tänä talvena tuli vihdoin hommattua itselle luistimet ja jäällä en olekaan ollut yli 10 vuoteen, hyvin se luistelu kuitenkin luonas. Ihan töiden merkeissä olin luistelemassa, mutta ajatusta olisi käydä jäällä vapaallakin vielä. Josko ens talvena sitten olis suksien vuoro, nuorena nimittäin tykkäsin kovasti hiihtämisestä, mutta laskettelua en ole kokeillut.

Lumessa temmeltäminen! Talviurheilua sekin parhaimmillaan ja pulkkailu on todella kivaa! Täältä Poristahan löytyy esim. Yyteristä todella upeat pulkkailumäet ja -maisemat! Töiden merkeissä sinnekin taitaa olla vielä suunta 😉

Tunnelmointi kotona! Kynttilät, takkatuli, pörrösukat, kupillinen kuumaa….

winter

Hih, mistäs sä tykkäät talvessa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.