Hae
Outi Karita

Mun 7 timmikuuaskeltani

FitFashionilla vietetään Timmikuuta, mutta millainen on mun #timmikuu. Se ei ole välttämättä sokeriton eikä tipatonkaan, mutta timmiytyminen on täälläkin tavoitteena ja hyvässä vauhdissakin!

dav

Mulla on ajatuksena pieni timmiytyminen tässä alkuvuodesta, sanotaan sellainen 2-3 kiloa ainaskin. Tärkein on kuitenkin joulun ja uuden vuoden jäljiltä saavutettu, normi olo. Nimittäin tuli täälläkin herkuteltua ja syötyä muutenkin hyvin erilaista ruokaa kuin normisti ja olo oli kuin olisi 10 kiloa lihonnut vaikka todellisuus oli +1kg. Vatsa oli kuin pallo ja olo raskas ja tukkoinen. Tuosta olotilasta pääsi eroon nopeasti, kunhan pisti stopin ja se kilokin karistettu ja sen mukana karisi muutama sata grammaa enemmänkin jo. Timmiytyminen on siis käynnissä!

Mun piti aloittaa sokerikoukun nujertaminen vuoden ensimmäisestä arkipäivästä, joka olisi ollut 4.1., mutta 1.1. illalla päätin, että seuraavana päivänä starttaa. En vaan tykännyt raskaasta olostani ja niin sitten starttasi timmytyminen.

Mun #timmikuu ei automaattisesti tosiaan tarkoita välttämättä sokeritonta eikä tipatonta, noh, viiniä on juotu lasillinen pari jo tänäkin vuonna. Hyvän ruuan kanssa hyvä viini on vaan todella hyvä yhdistelmä ja lasillinen punaviiniä joskus on vaan niin ihanaa nauttia 😉

Mun timmikuuaskeleet

dav

Sokerikoukku!

Siitä oli päästävä irti! Lisätyn sokerin jätin pois ja kun oli syönyt tuossa joulukuussa aikas paljon suklaata ja loppukuusta varsinkin, joka päivä vähän napsein, niin ekat päivät teki tiukkaa. Nyt kuitenkin sokerikoukku on nujerrettu! Karkkiin en ole vieläkään vilkaissutkaan, mutta join mä viikonloppuna todella herkullisen moccachinon 😉 Nyt kun sokerikoukku on nujerrettu niin herkutella voi joskus, esim. kerran – kaksi viikossa vähän. Viime viikonloppuun riitti tuo moccachino ja sekin ettei heti tarvinnut saada lisää sokeriherkkua kertoi siitä, että sokerikoukku on nujerrettu! 🙂

dav

Maito ja gluteeni

Kuten olen kirjoittanut, niin huomasin tuossa viimevuoden puolella positiivisia vaikutuksia lehmänmaidon ja gluteenin välttämisessä / vähentämisessä. Nollatoleranssia en siis ole pitänyt enkä pidä nytkään, mutta aikas vähän noita kuluu, arkena ei oikeastaan juuri lainkaan. Positiivisia vaikutuksia tällä on ollut etenkin ihooni ja terveyteeni (vähemmän ylähengityssairastelua kuin vuosiin!) Kyllähän tällä on hieman huomannut vaikutuksia myös vatsanseudun ulkomuodossa, mutta siinä ei niinkään radikaaleja vaikutuksia mulla.

dav

Aineenvaihdunnan boostaus

Jokapäivä olen tehnyt itselleni aamulla joko aamupalaksi tai aamupalan lisäksi aineenvaihduntaa boostaavan juoman / smoothien ja edelliseltä viikolta kirjoittelinkin tänne blogin puolella viikon reseptit, Viikon smoothievinkit  -postaukseen. Näiden vaikutuksen on kyllä huomannut, vesi, sitrushedelmät ja viherjauheet boostaavat, virkistävät ja puhdistavat kyllä kehoa tehokkaasti!

dav

Ravinto

Ruuan suhteen noudatan kehon energiantarvetta. En ole ottanut mitään dieettä tähän kohtaan vaan pyrin syömään energiatarpeeni mukaan. En ole laskenut kaloreita tai sen enempiä miettinyt kulutusta, olen tottunut koostamaan ruokailuni tietyllä tapaa. Pyrin kuuntelemaan kehoani ja tosina päivinä syön enemmän kuin toisina. Päivän aktiivisuus vaikuttaa melko paljon energiantarpeeseen, sehän on selvä. Mielitekoja ja tarvetta syödä koen kotoilupäivinä helposti, mutta pyrin olemaan syömättä kuitenkaan ajankuluksi, toki voihan olla ja onkin ainakin minun kohdallani että nälän ehtii paremmin huomaamaan kotoillessa kun töiden kiireessä, täytyy vain tunnistaa koska oikeasti on nälkä ja koska ”mukanälkä” 😀 Onko kellään muulla tällaisia ”mukanälkä” oloja kun oloilee?

Uudenvuoden jälkeen palasin normisyömistapoihini, joulun ja uudenvuoden ajan syömiset kun poikkesivat kyllä normistani. Tuossa ylempänä kerroinkin jo tuosta maidon ja gluteenin välttämisestä. Näiden lisäksi pyrin syömään pääasiassa mahdollisimman ”puhdasta” ruokaa, paljon kasviksia, hedelmiä, marjoja. Olen aika hyvin oppinut millainen ruokavalio on mulle parhain hyvinvoinnin ja terveyden suhteen.

IMG_20160103_150947

Liikunta

Liikuntaan minun ei tarvitse itseäni koommin patistaa. Liikunnallisuus on aina ollut osa minua ja nautin liikunnasta, monenlaisesta liikunnasta. Päinvastoin, joskus mun täytyy itseäni himmata, kun mielellään täyttäisin kalenteria myös liikuntamerkinnöillä/suunnitelmilla. Kalenterissa on merkintöjä treeni, zumba, crossi, lenkki ym., mutta joskus suunnitelmat saattavat muuttua. Tässä olen aikapaljon kasvanut. Aiemmin mun oli todella vaikea muuttaa suunnitelmia ja jättää esim. menetämättä treenille jos olin niin suunnitellut. Siinä on hyviä puolia, että kun päättää jotain / suunnitelee jotain, niin pysyy suunnitelmassaan, mutta joskus on myös osattava joustaa. Pitää osata kuunnella kroppaansa, huilata tarpeen vaatiessa ja joskus voi joku muukin meno muuttaa suunnitelmia eikä se suunnitelmien muuttuminen ole aina niin paha asia!

Tältä päivältä oli hyvä esimerkki, olin suunnitellut meneväni Crossfit Circuit tunnille, joulukuussa tuli hieman paussia ja odotin jo vuoden ensimmäistä crossitreeniäni innoissani, kunnon rääkkiä ja haastamista. Täytyy sanoa, että oli kyllä vaikea olla kiskomatta itseään tänään tuolle tunnille, mutta kroppa huusi lepoa! Viime viikko oli melkoisen rankka, töitä ja vapaat vuorotellen ja rytmit aivan sekaisin. Kolmet kynttiläkutsut ja kolme hyvää salitreeniä + zumbatunti. Töihin, kutsuihin ja treeneihin riitti kyllä energiat viimeviikolla, vaikka työarkirytmiin olikin totuttelemista vapaiden ja työpäivien vuorotellessa. Tänään sitten verottaja iski ja kroppa pyysi lepoa. Mulla oli todella aikainen herätys kun työt alkoi 6.20. töiden jälkeen jopa torkahdin hetkeksi kotona, minä joka en ikinä ota päikkäreitä… Harmitti jättää tunti välistä, mutta niin oli nyt parempi ja huomenna toivottavasti on energiat taas kohdillaan! 🙂

dav

Haasteet

Nyt mua saa heittää haasteella ja katsoa tartunko siihen 😉 Mä tykkään haasteista, mutta nyt mulla ei oo menossa mitään lankku- tai kyykyhaastetta tai vastaavaa. Nyt jäin oikein miettimään että lankkuhaaste ois ollut kyllä kiva tähän alkuvuoteen, pitäskö vielä startata? On mulla yks haaste periaatteesa menossa. MT Personaltraningilla on menossa kuukaudenkiristely haaste ja mä päätin osallistua haasteeseen osittain, otan osaa painonpudotushaasteeseen, jossa piti kuvata vaa´an lukema 1.1 ja toisen kerran 1.2. Mun kiritselytavoite ei ole suuri, mutta tää kyllä motivoitsi ja jotta tää olisi oikeasti itselleni haaste niin tein siitä heti alkuunsa julkista kun latasin instaan tuo 1. päivän kuvan 😛

View this post on Instagram

Imagine… Joo mä kuvittelen tän luvun pari kiloa pienemmäksi, oloni kevyemmäksi ja josko ne kuukauden päästä sitä oliskin ? #tammikuu #on #timmikuu #voimaminä #kuukaudenkiristely #mtpersonaltraining #tehostartti #porinpiukatpaikat #jamitänäitänyton #tsemppaavatjutut #outinfitness #workingformyfitness #fitfashionfi

A post shared by Outi Vehmaskangas Os Saksa (@outikarita) on

Rentoilu

Rentoilu pitää osata myös ja sallia se itselleen. Mulle rentoilu voi olla joskus kahvilahetki moccachinoa juoden, laisllinen punaviiniä illalla, hyvä dinneri kotona tai ravintolassa, makoilu viltin alla kirjan kanssa, leffailta, tyttöjen ilta tms. Mielen ja kehon hyvinvointi kulkevat käsikädessä. Stressi ja paineet vaikuttaa fyysiseen hyvinvointiin ja myös timmitymiseen negatiivisesti, kaikenlisäksi se on useimmiten täysin turhaa ja hyödyntöntä, okei joskus sitä vaatii pienen stressipoikasen saattakseen jonkun homman loppuun ja pienen paineen alla saattaa olla tehokkaampi, mutta kirjoitinkin useimmiten 😉 Pitää muistaa ja antaa itsensä rentoilla, ei saa olla liian ankara itselleen. Rentoilla voi päästämättä tavoitetta lipsumaan mielestään. Tavoitteen saavuttaminen voi joskus vaatia myös sen rentoilun 😉

hdrdav

Kerro mulle miten sä vietät Tammikuuta?
Onko sulla menossa #timmikuu?
Palautuminen Jolusta?
Tavoitteita?

0 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *