Hae
Outi Karita

Kylliksi tavoitetta tälle vuodelle

”Tänä vuonna päätän olla ystävällinen, iloinen, sopuisa, huolehtivainen, avulias ja myötätuntoinen. Olen parhaimmillani, puhun myönteisesti ja näen asioiden valoisat puolet.

Kiitän ihmisiä siitä mitä he tekevät ja pyrin olemaan arvostelematta sitä, mitä he eivät vielä osaa tehdä. Jos joku tekee tai sanoojotain typerää, unohdan sen. Sanon reilusti ”kyllä” tai ”ei”, en kertaakaan ”ehkä”.

Eihän kysymys loppujen lopuksi ole kuin yhdestä vuodesta. siitä saattaa tulla niin antoisa, että ihmettelen miksi en ole ryhtynyt moiseen jo aiemmin.

Mistä sitä koskaan tietää. Kaikki alkaa jostakin. Ehkä jo tänä vuonna.”

hdr

Huh, isoja asioita kirjattuna uuden kalenterin sivulla omistajalleen ja noissahan sanoissa piilee tavoitetta yllin kyllin. Ensimmäistä kappaletta tähän kopioidessani päässäni vilisti ajatus, ”antakaa anteeksi myös huonot päiväni ja hetkeni sillä niitä minullakin joskus on.” Toisessa kappaleessa piilee valtavan iso tavoite ja en pysty lupaamaan olla sanomatta ehkä jos en oikeasti ole varma, vaakanaisella päätöksen teko voi vaatia joskus sen ehkänkin 😀 Mut hei, mun hyvän mielen päivyri auttaa mua varmasti näissä tavoitteissa 😉

dav

Onko muita tavoitteita/lupauksia/suunnitelmia?

Olen pysynyt harvinaisen terveenä kuluneen syksyn/alkutalven, yksi saikkupäivä töistä vatsapöpön takia, Pientä flunnsailua välillä on ollut, mutta sekin jarrutellut ainoastaan treeniä. Toivon että sama linja jatkuu ja nyt äkkiä koputtamaan puuta…..

Yksi syy tähän vähempään sairasteluun saattaa piillä ruokavaliossakin. Lokakuusta saakka olen välttänyt lehmänmaitoa ja gluteenia, noh, nyt joulun aikaan en ole välttänyt. En täyttä nollatoleranssia muutenkaan ole noudattanut, mutta huomattavan paljon vähentynyt gluteenin ja lehmänmaidon käyttöä. Tämä on saattanut vaikuttaa niin terveyteen kuin ihonkuntoonkin ja nyt on aika taas ryhdistäytyä. Alkuvuoden yksi konkreettinen tavoite on myös päästä sokerikoukusta irti, johon itseni päästin joulukuussa. Maanantaista starttaa!

Fyysinen ja henkinen hyvinvointi on ympärivuotinen tavoitteeni ja sen ylläpitäminen. Tähän on vaikea määritellä suoranaisia tavoitteita, itseään pitää osata kuunnella ja toimia sen mukaan. Jos huomaa että hyvinvointi ei ole kohdillaan, on jotain tehtävä. Tällä hetkellä on hieman raskas olo fyysisesti ja sen parannusta tavoitellaan alkuvuodesta siiistimällä ruokavalio normiin ja pääsemällä siitä sokerikoukusta irti! Henkistä hyvinvointiaan voi lisätä kehittämällä itseään ja kyllä nuo erilaiset selfhelp kirjat ja kurssit on niin mun juttu, toimii myös hyvin meditatiivisina ja voimaannuttavina asioina ja siten osaltaan edistävät henkistä hyvinvointia.

Liikunnallisia tavoitteita ei ole sen suuremmin. Haluan saada treenit kulkemaan salin puolella hyvin myös tänä vuonna ja saada kehitystä kehon muokkauksellisesti, haluan nauttia zumbaflowsta ja haastaa itseäni myös crossfit circuit treenien parissa. Haluan olla hyvä ja tsemppaava jumppamaikka! Yritän myös muistaa venytellä ja käydä hieronnassa silloin tällöin 😀

uv

Uudenvuodenaaton kaksi outfittiäni 😉

Elämässä yleisesti haluan nauttia siitä mitä teen. Tässä suhteessa pitää joskus nähdä kokonaiskuva sillä saavuttaakseen jotakin mitä haluaa saattaa joutua myös tekemään asioita jotka ei ole mieluisimpia, tavoitteiden eteen täytyy olla valmis tekemään töitä! Enhän esimerkiksi voi sanoa nauttineeni talonrakennusprojektissa ja kisadieteissä kaikesta, mutta kaikki se kannatti! Perääntyä ja lopettaa pitää osata silloin jos ei asiassa näe mitään mieltä siinä isossa kokonaiskuvassakaan. Mukavuusalueelta poistuminen ei automaattisesti tarkoita jotakin ikävää, se voi olla haaste, josta nauttii!

Olen syksyn nauttinut työstäni uudessa päiväkodissa, tuntuu että olisin löytänyt paikkani. Koko syksyn aikana en edes huomannut kaipaavani lomaa vaikka työ oli hyvin hektistä ja nyt jo päässä vilistää ajatuksia kevätkaudelle. Työn jatkuvuus samassa paikassa ei vain ole laisinkaan varmaa, sillä vaikka mulla on vakkaripaikka päivähoidon puolella ei mulla ole vakkaripaikkaa lastentarhanopettajana vielä. Uskon ja toivon kuitenkin että aherrus ja hyvä panostus palkitaan jossain vaiheessa kun aika on, yritän olla stressaamatta tätä tilannetta.

Haluan kokea paljon hyviä hetkiä ja se vaatii myös läsnäoloa hetkessä. Mitä paremmin pystyy olemaan läsnä, mitä paremmin pystyy olemaan stressaamatta sitä enemmän on mahdollista kokea niitä hetkiä. Haluan tehdä monenlaisia asioita joista nautin ja joskus se vaatii priorisointia mistä todella nauttii, mitä haluaa tehdä, mitä tarvii tehdä ja tässä olenkin hyvin jo kehittynyt 😉 Haluan lukea kirjoja, ottaa kesällä aurinkoa, treenata lihakseni kipeäksi, istua yksin kahvilassa, istua kaverin kanssa kahvilassa, löhötä sohvalla, käydä lenkillä, kirjoittaa blogia….

hdr

Toivon sopivasti omaa aikaa ja ystävien/läheisten läsnäoloa!

Tänään aloitettiin näiden ihanien kanssa uusi vuosi brunssilla! Oli meen ihanat puoliskotkin mukana 😀

dav

Ihanaa että viihdytte blogini parissa, toivottavasti viihdytte myös tänä vuonna!

ONNEKASTA VUOTTA 2016!

”Tuokoon jokainen päivä
mukanaan jotakin ihmeellistä ja uutta.

Suokoon se sinulle aikaa löytää
kaikista asioista iloa,
sillä sinä olet ansainnut parasta
mitä elämä voi tuoda tullessaan.”

Teitkö sinä lupauksia tai tavoitteita tälle vuodelle?

0 kommenttia

 1. Maare kirjoitti:

  Jotenkin ihanan kuuloisia nämä sun tavoitteet kaikkien ”nyt laihdutetaan 10 kiloa!!” -tavoitteiden rinnalla. 🙂 Itsekin nyt huomasin, että tavoiteltavaa olisi vaikkapa juurikin tuo, että osaa sanoa asioihin ”joo” tai ”ei” ja vielä pysyä siinä päätöksessään. Tänä vuonna yritän muistaa kiittää ihmisiä enemmän, pyytää ja antaa anteeksi. Olla enemmän läsnä ja viettää aikaa ystävien kanssa. Kertoa sille poikaystävälle myös miten hyvä tyyppi se on, vaikka joskus ottaakin päähän. Näiden lisäksi sitten treenata paljon ja syödä niin, että jaksaa myös tehdä ne treenit. 🙂

  • Outi Karita kirjoitti:

   Juu, nämä tavoitteet on vähän erilaisia 😀
   Monella saatta käydä juuri noissa -10 kiloa tavoitteissa niin, että treenataan paljon ja syödään liian vähän ja homma tyssää… Omaa kehoa olisi hyvä oppia kuuntelemaan sen tasapainon saavuttamiseksi.
   Hyviltä kuulostaa sinunkin tavoitteet, noita kannattaakin tavoitella 🙂
   Tsemppiä tavoitteisiisi ja onnekasta vuotta sekä hyviä treenejä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.